Google Pixel 8a će biti predstavljen ranije nego što se očekivalo

Google Pixel 8a biće predstavljen ranije nego što se očekivalo

Kako prenosi američki dobro pouzdani portal phone arena, Pixel 8a će biti predstavljen ranije nego što se očekivalo.

Uz navalu curenja informacija o Pixel 8a koju smo imali u protekloj sedmici, pomislili biste da znate sve što se može znati o Googleovom sljedećem telefonu srednjeg ranga, ali kao što uvijek kažemo, ništa nikada nije zvanično dok se zvanično ne objavi. 

Novo curenje informacija nagovještava da cijena telefona još uvijek nije utvrđena i da bi ga Google mogao predstaviti ranije nego što se očekivalo.

Priča se da Pixel 8a ima zakrivljen dizajn, 6,1-inčni ekran od 120Hz i Tensor G3 čip. Takođe je vjerovatno da će biti podržan koliko i Pixel 8 i da će imati mnoge od istih funkcija koje pokreće vještačka inteligencija koje Pixel flagšip telefone čine jednim od najboljih pametnih telefona u 2024. godini.

Pixel 8a cijena

Postoje suprotni izvještaji o cijeni nadolazećeg Google Pixel telefona. Dok je jedan pouzdan izvor nagovijestio da će cijena biti ista kao kod Pixela 7a, drugi izvor tvrdi da bi u Europi Pixel mogao biti skuplji.

Navodi se da bi verzija od 128GB mogla koštati 549 eura, što je 40 eura više od 7a. Verzija od 256GB navodno bi koštala 609 eura i bila bi dostupna samo u crnoj boji.

Dakle, postoje oprečne informacije o tome kolika će biti cijena novog Pixela, posebno na europskom tržištu, s mogućnošću da bude nešto skuplja nego prethodni model u toj liniji.

Malo je teško shvatiti zašto bi Google otvorio rezervacije za telefon prije nego što ga zvanično objavi. Informacija ne govori da li kompanija planira još jedan događaj za Pixel 8a ili da li će dobiti soft lansiranje.