Najbolji Honor telefoni za 2023

Honor je godinama stekao ime kao jeftiniji brend Huaweija koji je više orijentisan na mlade. Sada kada ju je prodao kineski gigant, Honor je morao da se odvoji kao nezavisna kompanija.

To je donijelo i izazove – formiranje sopstvenih kanala za istraživanje i razvoj, proizvodnju i distribuciju – i prednosti, pošto je Honor konačno oslobođen trgovinskih ograničenja SAD koja su osakatila sposobnost Huawei kompanije da proizvodi telefone, pa od sada Honor uređaji mogu da se isporučuju širom svijeta sa punom podrškom Google servisa.

Rezultat je da je ovo relativno kratka lista, pošto Honor nije izdao toliko telefona otkako je ponovo počeo da isporučuje Google servise. Honor 50 i Magic 4 serije su bile prve koje su isporučene širom svijeta sa Google softverom, kao i noviji Honor 70 i Magic 5 Lite.

Kompanija je takođe lansirala Honor 80 seriju i Magic Vs sklopivi u Kini, pri čemu je poslednji sada postavljen na međunarodnom tržištu zajedno sa novim Magic 5 Pro na MWC-u.

Najbolji Honor telefoni u 2023

Pogledajmo koji su to najbolji Honor telefoni u 2023. Možda vam ova lista Honor telefona pomogne pri odabiru vašeg novog Honor telefona.

1. Honor Magic 4 Pro – Najbolji Honor telefon

Magic 4 Pro je vodeći model, sa vrhunskim specifikacijama u skoro svakom pogledu.

To znači Snapdragon 8 Gen 1 čipset, 120Hz LTPO OLED ekran i nevjerovatno brzo punjenje: 100W žičano i bežično. Kamera je takođe odlična, sa postavkom trostrukog sočiva uključujući moćno periskopsko sočivo od 64 megapiksela.

Ipak, ovo nije savršen telefon. Ne postoji IP ocjena, za razliku od nekih rivala slične cijene, a mali nedostaci frustriraju, poput nepouzdanih performansi sa nezvaničnim punjačima. U poređenju sa drugim vodećim modelima, Honor nudi samo dvije godine ažuriranja softvera, što ne može biti konkurentno.

Ovo je ipak najimpresivniji telefon koji Honor proizvodi, a sa jakim specifikacijama i konkurentnom cijenom vrijedi razmisliti.

Honor Magic 4 Pro – Najbolji Honor telefon

2. Honor 70 – Najbolji telefon srednjeg ranga

Honor 70 je uspješan telefon srednjeg ranga, siguran korak naprijed za kompaniju nakon odvajanja od Huawei brenda. Sa Google uslugama i aplikacijama, promišljenim i atraktivnim dizajnom, snažnim performansama i dobrim trajanjem baterije, ovo je jedan od boljih telefona u ovom cijenovnom rangu u Evropi.

Suprotstavlja se oštroj konkurenciji poput Pixel 6a, Nothing Phone (1) i OnePlus Nord 2T, koji su svi malo jeftiniji i ponekad imaju prednost na hardveru. Ono što je najvažnije, sva tri takođe rade na boljem softveru, uz obećanu bolju dugoročnu podršku.

Ali sa ekranom od 120Hz i veoma dobrom glavnom kamerom, Honor 70 je i dalje solidan izbor.

Pogledajte detaljne Honor 70 specifikcije.

Detaljna Honor 70 recenzija

Honor 70 – Najbolji telefon srednjeg ranga

3. Honor Magic 5 Lite – Najbolji dizajn

Magic 5 Lite je pristupačan model srednjeg ranga koji se najviše ističe po izgledu, sa elegantnim, vitkim dizajnom koji bi mogao da pripada telefonu koji je najmanje duplo veći od cijene.

Briljantan vijek trajanja baterije takođe pomaže da se telefon istakne, iako ga je malo iznevjerio stariji čipset (isto se nalazi u starijem Magic 4 Lite), sporo punjenje (bez punjača u kutiji) i kamera koja je dobra ali ne sjajna.

Ipak, ako želite telefon koji izgleda i osjeća se kao vodeći za dijelić cijene, mogli biste da uradite mnogo gore.

Honor Magic 5 Lite – Najbolji dizajn

4. Honor 50 – Najbolja vrijednost

Honor 50 je bio prvi telefon kompanije koji je dobio globalno izdanje otkako je postao nezavisan, a takođe i prvi koji je imao podršku za Google. Bila je to odlična kupovina na lansiranju, a još je bolja sada kada je značajno pao u cijeni.

Dizajn i ekran su ovdje najveće prodajne tačke – Honor 50 izgleda i osjeća se odlično, a istovremeno je tanak (7.8 mm) i lagan (175 g). Zakrivljeni OLED ekran od 120Hz je takođe jedan od najboljih koje ćete naći u bilo kom telefonu po ovoj cijeni.

Zadnja kamera od 108 megapiksela je prilično jaka, iako druga zadnja sočiva pomalo razočaravaju. Selfi kamera je ipak dobra, a sa 32Mp je jedna od prednjih kamera veće rezolucije.

Honor 50 – Najbolja vrijednost

5. Honor Magic 4 Lite 5G – Najbolji budžet

Honor Magic 4 Lite 5G – poznat i kao X9 5G na nekim tržištima – je impresivan 5G uređaj kada su u pitanju performanse.

Ima mnogo toga da se dopadne. Trajanje baterije je dobro, ekran je ogroman i nudi solidne performanse uz 5G povezivanje.

Šteta je što je ogroman ekran LCD, a ne OLED, ali po ovim cijenama kompromisi moraju negdje da dođu, a to je kompromis napravljen za brzinu osvježavanja od 120Hz. Nedosledne kamere ga još malo zadržavaju, kao i izbor da se telefon isporuči sa sada već starim Androidom 11, ali sve u svemu, ovo je i dalje sposoban jeftin telefon srednjeg ranga.

Honor Magic 4 Lite 5G je najbolji budžetski Honor telefon

6. Honor 50 Lite

Honor 50 Lite je nešto jeftiniji od običnog Honor 50. Ako možete da priuštite nadogradnju, isplati se, ali ako ne, onda 50 Lite nije loša opcija.

Veliki ekran od 6.67 inča je dobrodošao u ovoj cijeni (čak i ako ima brzinu osvježavanja od samo 60Hz), a takođe dobijate pristojnu zadnju kameru od 64 megapiksela i veoma brzo punjenje od 66W – zaista impresivno po ovoj cijeni.

Ne postoji podrška za 5G, a dizajn ne odgovara njegovom bratu, ali po cijeni ovo zaista nije previše otrcano.

Honor 50 Lite