Galaxy Unpacked događaj – najavljeni novi Galaxy modeli

Samsung je danas najavio da će održati sljedeći Galaxy Unpacked događaj 1. februara. Kompanija će očekivano najaviti S23 seriju telefona na svom prvom događaju u posljednje tri godine

Južnokorejski tehnološki gigant je domaćin ovog događaja u San Francisku sa sloganom „Spremite se da podijelite epski događaj“.

Iako je Samsungova najava za štampu imala samo GIF koji ukazuje na višestruke nizove kamera, na Weibo-u su postavljeni tizeri koji nagoveštavaju senzore sa visokim megapiksela i poboljšanu fotografiju pri slabom osvetljenju. U prvom teaseru je pisalo “dolazi rezolucija vrijedna WOW”, dok je u drugom teaseru pisalo: “Uskoro stižu fantastične noćne fotografije.”

Samsung je prošle godine koristio senzor od 108 megapiksela u S22 Ultra. Tizeri koje je objavila kompanija ukazuju na to da bi mogla koristiti Samsungov vlastiti senzor od 200 megapiksela – koji je lansiran prošlog oktobra – u Galaxy S23 Ultra.

Najnoviji telefon kompanije vjerovatno će pokretati Qualcommov najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Iako bi moglo doći do malih promjena u dizajnu i specifikacija u liniji, to neće biti tako drastično kao odluka da se posveti mjesto za S-Pen u S22 Ultra i efektivno povuče svoju Galaxy Note liniju.

Samsung strateški postavlja ovaj događaj između Sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, koji je upravo završen, i Mobile World Congress (MWC) u Barseloni, koji je zakazan za kraj februara.

Prošle sedmice, korejska tehnološka kompanija objavila je svoje rezultate za kvartal koji se završava decembra, bilježeći rekordno nisku dobit u posljednjih osam godina. Kompanija je okrivila ekonomski pad i manju potražnju za pametnim telefonima kao osnovne razloge za ove brojke.