Samsung bi mogao objaviti Galaxy Watch FE 24. juna

Galaxy Watch FE biće objavljen 24. juna, poznate specifikacije i izgled

Dosadašnje glasine o novom Samsung Galaxy Watch FE postaju stvarnos. Iako se mislilo da će Galaxy Watch FE biti objavljen tokom jula, ipak, po svemu sudeći to će se desiti u junu.

Prema poznatom tipsteru @MysteryLupin, Galaxy Watch FE će biti objavljen u ponedjeljak, 24. juna. To se uklapa u izvještaje od prije nekoliko dana koji su sugerisali da će sat biti dio Samsung promotivne ponude negdje ovog mjeseca.

Možda nije iznenađenje što Samsung želi da jedan od svojih nadolazećih uređaja objavi odvojeno od Unpacked događaja. 

Očekuje se da će na julskom Unpacked događaju biti predstavljeni Samsung Galaxy Z Fold 6 i Samsung Galaxy Z Flip 6.

Dodajte potpuno otkriće Samsung Galaxy Ringa, kao i otkrivanja Samsung Galaxy Watch 7 i možda Samsung Galaxy Watch Ultra, i neće ostati mnogo vremena predstavljanje drugih proizvoda.

Šta znamo do sada?

Ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, Galaxy Watch FE će biti pristupačnija alternativa Galaxy Watch 7 (koristeći isti brend Fan Edition kao i Samsungovi telefoni). Špekuliše se o cijeni od 199 EUR

To bi novi sat stavilo malo iznad Samsung Galaxy Watch 4 u pogledu cijene. Ovaj sat, koji je prvobitno lansiran 2021. godine, još uvijek je u prodaji po cijeni od oko 180 EUR, a Galaxy Watch FE je navodno baziran na njemu.

Specifikacije koje su procurile vrlo se podudaraju sa Galaxy Watch 4, iako zvuči kao da bi ekran na novom modelu mogao biti nešto manji, i to 1.2 inča u prečniku umjesto 1.4 inča.

Galaxy Watch FE nezvanične specifikacije

Samsung bi mogao objaviti Galaxy Watch FE 24. juna

Prema nezvaničnim informacija, Galaxy Watch FE je opremljen Exynos W920 procesorom, 1.5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Ima ekran od 1,2 inča sa rezolucijom od 396 x 396 piksela. Sat će biti predstavljen u crnoj, plavoj i ružičastoj boji. Ima IP68 ocjenu i dizajn u skladu sa MIL-STD-810H.

Sadrži akcelerometar, barometar, analizu bioimpedancije, EKG, žiroskop i senzor otkucaja srca

Njegove karakteristike povezivanja uključuju GPS, Wi-Fi b/g/n i NFC. Napaja ga baterija od 247 mAh i podržava magnetno bežično punjenje.