iPhone Se 4 procurio dizajn i osnovne karakteristike

iPhone SE 4: procurio dizajn, karakteristike i cijene

iPhone SE 4 je Appleov jeftin iPhone, koji nudi vodeće performanse po upola nižoj cijeni od Apple-ovih vrhunskih iPhonea. Problem je u tome što iPhone SE treće generacije ima isti dizajn jezgre i ekran kao i iPhone 8, telefon koji je prvi put objavljen 2017.

Sigurno izgleda malo zastarjelo u poređenju sa Android konkurencijom srednje klase, ali glasine sugeriraju da bi se sve to moglo promijeniti s iPhone SE sljedeće generacije, za koji se priča da će biti objavljen 2023. ili 2024. godine.

Evo svega što sada treba znati o sljedećem iPhone SE, od izdavanja i spekulacija o cijenama do najnovijih curenja informacija i glasina.

Kada će iPhone SE 4 biti predstavljen?

Apple ne ažurira iPhone SE na godišnjoj osnovi, prođu skoro četiri godine između objavljivanja prve i druge generacije SE, i nešto manje od dvije godine između iPhone SE 2 2020. i iPhone SE 3 objavljenog u martu 2022.

S obzirom na to, možemo vidjeti da se obrazac počinje pojavljivati, sa svim izdanjima koja se održavaju u proljeće, oko 6 mjeseci nakon objavljivanja najnovijeg asortimana iPhonea.

Također možemo vidjeti kako se Apple počinje slagati s grubim dvogodišnjim rasporedom izdavanja iPhone SE, što znači da bismo trebali očekivati ​​da će iPhone SE 4 biti objavljen početkom 2024. godine – a na internetu to potvrđuju.

Koliko će koštati iPhone SE 4?

iPhone SE je dizajniran da bude Appleov jeftin i pristupačan iPhone, pa iako bi moglo doći do malih varijacija u cijeni u odnosu na trenutni iPhone SE (kao što je slučaj u poređenju sa iPhone SE 2), ne možemo zamisliti cijena će porasti previše – ako uopće.

Šta očekivati ​​od iPhone SE 4

Unatoč činjenici da smo još uvijek potencijalno dvije godine od izlaska sljedećeg iPhone SE, internetski šaptovi nam daju ideju o tome što možemo očekivati ​​– a ako je istina, to će biti najuzbudljivije ažuriranje iPhone SE u godinama.

Osvježen dizajn

Najglasnije šaputanja na internetu sugeriraju da bi sljedeći iPhone SE mogao konačno preći na ekran preko cijelog ekrana, a Apple će se odlučiti između 5,7 in 6,1 inča.

S obzirom na činjenicu da Apple ima tendenciju da koristi stare iPhone kućišta – iPhone SE 3 je baziran na dizajnu iPhonea 8 od 4,7 inča, na primjer – to sugerira da bi sljedeći iPhone SE mogao imati istu šasiju kao iPhone Xr od 6,1 inča, zajedno sa ekran preko celog tela i sve ostale pogodnosti koje nudi Apple-ov ekran preko celog ekrana.

Analitičari tvrde da će sljedeći iPhone SE imati oblik koji je sličan iPhoneu Xr, te je radio sa dizajnerom koncepta Ianom Zelboom na kreiranju rendera onoga što možete očekivati. Pošteno upozorenje: to je samo vanilin iPhone Xr.

Čak i bez ikakvih specifičnih promjena u dizajnu Xr, nadogradnja bi bila značajan korak naprijed za Appleovu budžetsku liniju iPhonea, posebno imajući u vidu da je većina pritužbi na iPhone SE iz 2022. povezana s njegovim zastarjelim dizajnom.

Zadržat ćemo pogled na druge glasine koje to dokazuju ili opovrgavaju, a ažurirat ćemo ovaj odjeljak kada saznamo više.

Face ID

Ako Apple namjerava koristiti šasiju iPhonea 11 za sljedeći iPhone SE, postoji nada da će Apple konačno odbaciti tipku Home s omogućenom Touch ID-om za prikaz preko cijelog ekrana s Face ID-om.

Tehnologiju na stranu, pitanje je koji će urez dobiti iPhone SE? Dok logika nalaže da će imati veliki zarez povezan s iPhoneom 11, kao i sa ostatkom kućišta, postoji manji Face ID zarez dostupan na iPhone 13 asortimanu i elegantna Dynamic Island tehnologija iz serije iPhone 14 Pro za razmotriti. Apple će vjerovatno učiniti Dynamic Island tehnologiju dostupnom na cijelom vodećem asortimanu iPhonea do 2024. godine, tako da je ovo drugo tehnički moguće, iako još uvijek mislimo da je malo vjerovatno.