Otkriveno kako će izgledati ekran za iPhone 16 Pro i Max

Otkriveno kako će izgledati ekran za iPhone 16 Pro i Max

Kako prenosi PhoneArena.com nedavno su procurile informacije o izgledu ekrana novog iPhone 16 Pro, i promjene koje su otkrivene obećavaju značajan napredak u odnosu na prethodni model iPhone 15 Pro

Jedan od najvažnijih aspekata je povećanje veličine ekrana, što je prvi put da se ovo dešava još od 2020. godine. 

Novi modeli iPhone 16 Pro i Pro Max će imati veće ekrane i tanje ivice, čineći ih vizuelno impresivnijim.

Nova tehnologija: Border Reduction Structure

Apple planira da koristi novu tehnologiju nazvanu Border Reduction Structure (BRS), koja omogućava drastično smanjenje ivica ekrana. 

Ova tehnologija će učiniti da gornje, lijeve, desne, ali i donje ivice ekrana budu značajno tanje. Do sada je smanjenje donje ivice predstavljalo poseban izazov, ali sa BRS tehnologijom, ovo je postalo moguće.

Veći ekran, ali zadržane dimenzije

Zahvaljujući tanjim ivicama, Apple će moći da poveća veličinu ekrana bez značajnog povećanja dimenzija samog uređaja. 

Iako će iPhone 16 Pro i Pro Max fizički biti nešto veći od svojih prethodnika, promene neće biti toliko drastične, što će omogućiti korisnicima lakše prilagođavanje na nove modele.

Poboljšanja kamera i novo Capture dugme

Pored povećanja ekrana, očekuje se da će iPhone 16 Pro donijeti i poboljšanja u kvalitetu kamera, sa većim senzorima koji će omogućiti bolje fotografije i video zapise. Takođe, novi modeli će imati i dodatno Capture dugme, što će olakšati korisnicima snimanje sadržaja.

Povezano: Otkrivene slike iPhone 16 Pro: Šta možemo očekivati?

iPhone 16 se očekuje u septembru

Iako su Appleovi dobavljači imali određenih problema sa ispunjavanjem zahteva za nove komponente, izgleda da su svi problemi riješeni i da je serija iPhone 16 na putu za planirano lansiranje u septembru.