Šta je Huawei AppGallery?

Šta je Huawei AppGallery?

AppGallery je zvanična Huawei prodavnica aplikacija za svoje pametne telefone i druge uređaje. Korisnicima nudi pristup širokom spektru aplikacija i usluga globalnih i lokalnih programera.

Ono što AppGallery izdvaja od ostalih prodavnica aplikacija je to što je unapred instalirana na Huawei telefonima i predstavlja ključnu komponentu Huaweijevog mobilnog ekosistema. Zbog ograničenja koje je uvela američka vlada, Huawei nije mogao koristiti Google Mobile Services (GMS) na svojim novijim uređajima. 

Kao rezultat toga, AppGallery je postao vitalni alat za korisnike Huaweija za preuzimanje i instaliranje aplikacija.

U ovom članku ćemo pokriti sve što trebate znati o AppGallery za Huawei telefone, uključujući njegove karakteristike, prednosti i kako ga koristiti.

Karakteristike AppGallery

AppGallery nudi različite funkcije koje poboljšavaju korisničko iskustvo, uključujući:

  • Personalizovane preporuke: AppGallery korisnicima pruža personalizovane preporuke aplikacija na osnovu njihove istorije korišćenja i preferencija.
  • Ažuriranja aplikacija: AppGallery obavještava korisnike kada su dostupna ažuriranja za njihove instalirane aplikacije, što olakšava održavanje njihovih aplikacija ažurnim.
  • Recenzije korisnika: AppGallery omogućava korisnicima da ocjenjuju i recenziraju aplikacije, pružajući vrijedne povratne informacije za programere i pomažući drugim korisnicima da donesu informirane odluke o tome koje aplikacije da preuzmu.
  • Gift centar: AppGallery nudi korisnicima posebne ponude i nagrade kroz svoj Gift Center, kao što su popusti na aplikacije ili ekskluzivni sadržaj u aplikaciji.
  • Huawei bodovi: Korisnici mogu zaraditi i iskoristiti Huawei bodove na AppGallery, koje se mogu koristiti za kupovinu aplikacija ili drugih nagrada.

Preporučeno:

Prednosti AppGallery

AppGallery nudi nekoliko prednosti Huawei korisnicima, uključujući:

  1. Pristup širokom spektru aplikacija: AppGallery nudi korisnicima pristup sve većem izboru aplikacija i usluga globalnih i lokalnih programera.
  2. Sigurnost i privatnost: Huawei primjenjuje stroge sigurnosne mjere na AppGallery kako bi zaštitio korisničke podatke i privatnost, uključujući redovna sigurnosna skeniranja i šifriranje korisničkih podataka.
  3. Besprekorna integracija sa Huawei uređajima: AppGallery je unapred instalirana na Huawei uređajima i neprimetno se integriše sa drugim Huawei uslugama, kao što su Huawei Cloud i Huawei Music.

Kako koristiti AppGallery

Korištenje AppGallery je jednostavno i jednostavno. Evo kratkog vodiča za početak:

  1. Otvorite AppGallery – AppGallery možete pristupiti tako što ćete dodirnuti njenu ikonu na početnom ekranu svog Huawei uređaja ili je potražiti u ladici aplikacija.
  2. Tražite aplikacije – možete pretraživati aplikacije tako što ćete upisati njihova imena u traku za pretraživanje na vrhu ekrana. Također možete pretraživati različite kategorije aplikacija ili pogledati odjeljak “Istaknute” za nove i popularne aplikacije.
  3. Instalirajte aplikacije – Kada pronađete aplikaciju koju želite da instalirate, dodirnite njenu ikonu da otvorite njenu stranicu. Ovdje možete pročitati više o aplikaciji, provjeriti njene korisničke recenzije i pogledati njene snimke ekrana i ocjene. Da biste instalirali aplikaciju, jednostavno dodirnite dugme “Instaliraj”.
  4. Upravljajte svojim aplikacijama – Za upravljanje instaliranim aplikacijama idite na odjeljak “Moje aplikacije” na donjoj traci menija. Ovdje možete vidjeti sve svoje instalirane aplikacije, provjeriti ima li ažuriranja i deinstalirati aplikacije koje vam više nisu potrebne.
  5. Prilagodite svoje iskustvo – možete prilagoditi svoje iskustvo na AppGallery tako što ćete otići u odjeljak “Ja” na donjoj traci menija. Ovdje možete vidjeti informacije o svom računu, promijeniti postavke i postaviti obavještenja za ažuriranja aplikacija.

Razlika između AppGallery i HarmonyOS

AppGallery i HarmonyOS su dvije različite stvari koje su razvijene od strane Huawei-a.

AppGallery je Huawei-ova alternativa Google Play Store-u, a to znači da je to prodavnica aplikacija koja se nalazi na Huawei smartphone uređajima. U AppGallery-u možete preuzeti aplikacije, igre, filmove, glazbu i još mnogo toga. Huawei je uložio puno napora u razvoj i promociju AppGallery-a kako bi korisnicima pružio sigurno i pouzdano iskustvo preuzimanja aplikacija.

S druge strane, HarmonyOS je Huawei-ov vlastiti operativni sistem koji je osmišljen da radi na širokom rasponu uređaja, uključujući pametne telefone, tablete, satove, televizore i druge IoT uređaje. 

HarmonyOS koristi distribuiranu arhitekturu, što znači da uređaji mogu dijeliti resurse i međusobno komunicirati na učinkovitiji način. Ovaj pristup omogućuje bolju integraciju među uređajima i poboljšava korisničko iskustvo.

Dakle, AppGallery i HarmonyOS su različiti proizvodi koje je razvila Huawei. AppGallery je trgovina aplikacija koja se nalazi na Huawei smartphone uređajima, dok je HarmonyOS operativni sistem koji je osmišljen da radi na različitim uređajima.

Zaključak

AppGallery je važan dio Huaweijevog mobilnog ekosistema, pružajući korisnicima pristup širokom spektru aplikacija i usluga globalnih i lokalnih programera. Sa svojim personaliziranim preporukama, ažuriranjima aplikacija, recenzijama korisnika i centrom za poklone, AppGallery nudi besprijekorno i sigurno korisničko iskustvo.

Ako ste korisnik Huaweija, AppGallery je odličan resurs za pronalaženje i preuzimanje omiljenih aplikacija. Sa svojim rastućim izborom aplikacija i usluga, AppGallery će zasigurno postati još vrijedniji alat za Huawei korisnike u budućnosti.

Preporučeno: