HyperOS

Xiaomi 12T Pro, Xiaomi 11 Lite 5G NE i mnogi drugi dobijaju novu HyperOS nadogradnju

Xiaomi je počeo sa postepenim uvođenjem sigurnosne nadogradnje za jun 2024. godine za mnoge uređaje, čime je napravljen značajan korak u unapređenju sigurnosti i performansi. Ova nadogradnja je namijenjena korisnicima Xiaomi, Redmi i POCO pametnih telefona. Cilj nadogradnje je bolje zaštititi uređaje od postojećih ranjivosti i optimizovati ukupne performanse sistema. Posebna pažnja je posvećena modelima Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 11 Lite 5G NE, što će obradovati korisnike u Evropi.

HyperOS nadogradnja za Xiaomi 12T Pro i Xiaomi 11 Lite 5G NE

Nadogradnja značajno poboljšava sistemsku sigurnost ovih modela, što je veoma važna stvar. Nadogradnje imaju oznake verzija OS1.0.5.0.ULFEUXM za Xiaomi 12T Pro i OS1.0.5.0.UKOEUXM za Xiaomi 11 Lite 5G NE. Trenutno su dostupne samo za korisnike koji su dio HyperOS Pilot Tester programa, a postepeno će biti dostupne svim korisnicima.

Xiaomi 12T Pro

Ono što izdvaja Xiaomi 12T Pro je 200MP Samsung HP1 senzor. Ova visokorezoluciona kamera omogućava korisnicima da prave izuzetno detaljne i jasne fotografije. Ova inovacija u tehnologiji kamera predstavlja veliku prednost za ljubitelje fotografije i izdvaja Xiaomi 12T Pro među ostalim pametnim telefonima na tržištu. Pored toga, njegov visokoperformansni procesor i dugotrajna baterija povećavaju efikasnost uređaja u svakodnevnoj upotrebi.

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Xiaomi 11 Lite 5G NE privlači posebnu pažnju svojim tankim i elegantnim dizajnom. Ovaj uređaj, koji ima estetski privlačan izgled, takođe se cijeni zbog svojih snažnih hardverskih karakteristika. Lagan i tanak dizajn povećava prenosivost uređaja, dok moćan procesor i visokokvalitetni ekran obogaćuju korisničko iskustvo. Xiaomi 11 Lite 5G NE se izdvaja kao idealna opcija posebno za korisnike koji žele stilski uređaj.

Poboljšanja sigurnosti i performansi

Sigurnosna nadogradnja za jun 2024. godine ne samo da poboljšava sigurnost uređaja, već donosi i poboljšanja u performansama i nove funkcije. Korisnici će imati glatkije iskustvo nakon nadogradnje i mogu biti sigurni da su njihovi uređaji bolje zaštićeni.