Telefoni sa najboljom baterijom u 2024

I pored sve bržeg punjenja, trajnost baterije i dalje ostaje ključni prioritet kod pametnih telefona kod mnogih korisnika. Svakodnevno punjenje uređaja je konstantno dosadna stvar, bilo da se telefon puni preko noći ili tokom dana. 

Nažalost, to je i dalje realnost za većinu nas u 2024. godini. Čak i ako se brzina punjenja rapidno povećava, a telefoni postaju sve brži, njihove baterije još uvik izdrže samo dan ili dva pri najvećem kapacitetu.

Zbog toga smo na ovoj stranici sabrali sve telefone sa najboljom baterijom na tržištu. Bez obzira na sve brže punjenje, stvarna autonomija baterije i dalje ostaje ključna – nijedno brzo punjenje vam ne može pomoći kada nema utičnice u blizini.

Flagšip telefoni sa najboljom baterijom

U nastavku lista telefona sa najboljom baterijom iz kategorije flagšip modela koji su i najskuplji na tržištu.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra je došao sa baterijom od 5.000 mAh, i trajanje baterije se definitivno poboljšalo u odnosu na prošlu generaciju Samsungovih high-end flagship modela. 

Samsung Galaxy S23 Ultra recenzija

Bilo je dosta žalbi od strane vlasnika Galaxy S22 Ultra modela, i izgleda da je Samsung obratio pažnju na šta njegovi fanovi govore.

Generalno, na Android strani spektra, Galaxy S23 Ultra je vjerovatno najbolji izbor ako vam je prioritet što duže trajanje baterije, tu je vrlo blizu onome što iPhone 15 Pro Max nudi po tom pitanju. Okvirno, blizu 16 sati aktivnog korišćenja.

Uradili su dobar posao optimizujući potrošnju i kapacitet baterije kako bi poboljšali situaciju u odnosu na prošlu generaciju. S23 Ultra sada može konkurisati iPhoneu po pitanju izdržljivosti, što će svakako mnogi korisnici cijeniti.

Pročitajte kompletnu Galaxy S23 Ultra recenziju

Honor Magic5 Pro

Honor Magic5 Pro ima odličnu ocjenu baterije koja ga svrstava među top telefone sa najboljom baterijom kad su u pitanju flagšip modeli. Uz prosječno korišćenje baterija kod Magic5 Pro može trajati blizu 3 dana.

Honor Magic5 Pro karakteristike

Telefon je značajno nadmašio svog prethodnika Honor Magic4 Pro, sa boljom autonomijom i efikasnošću uglavnom zahvaljujući većoj bateriji. Međutim, iskustvo punjenja nije bilo na nivou prethodnika zbog smanjene snage punjača (66W naspram 100W kod žičnog i 50W naspram 100W kod bežičnog).

Inače, Honor Magic5 Pro je pruža 65 sati autonomije pri umjerenoj upotrebi prema DXOMark testiranju, što je odlično. Specifične aktivnosti poput igranja igrica ili gledanja video zapisa su posebno dobre, osim kod korišćenja kamere, gdje je autonomija ispod prosjeka. 

Iskustvo žičnog punjenja je dobro, potrebno mu je 1 sat i 20 minuta za potpuno punjenje, dok je bežično punjenje odlično sa 1 satom i 25 minute. 

Brzo punjenje od 5 minuta može obezbijediti skoro 7 sati autonomije.

Efikasnost punjenja je malo ispod prosjeka kod žičnog ali prilično dobra kod bežičnog punjenja. 

U poređenju sa ultra-premium uređajima, Honor Magic5 Pro je u top 3. Njegova autonomija, efikasnost i ocjene punjenja su odlične i među najboljima u ovoj klasi.

Apple iPhone 15 Pro Max

Možda nema najbrže punjenje, ali Apple iPhone 15 Pro Max se našao na ovoj listi je ima trajanje baterije nešto više od 16 sati aktivnog korišćenja. U pitanju je jedan od telefona sa najboljom baterijom na tržištu.

iPhone 15 Pro Max specifikacije

Ima čvrst i sada lakši dizajn, jedan izvanredan OLED ekran i vrhunske performanse, plus – njegova trostruka kamera je jedna od najboljih opcija trenutno dostupnih, posebno ako je video snimanje prioritet.

Apple iOS nije za svakoga, a brzo punjenje nije baš brzo – što znači da nije sve idealno kod iPhonea. Ipak, zbog odličnog trajanja baterije i flagship karakteristika, zaslužuje mjesto na listi.

iPhone 15 Plus

Baterija na iPhone 15 Plus traje skoro 2 dana. Nevjerovatno, za jedan Apple model.

IPhone 15 Plus se značajno unaprijedio u par ključnih segmenata u odnosu na prethodnika – ekran, trajanje baterije, performanse, glavna kamera i punjenje. 

iPhone 15 Plus karakteristike

Još uvijek zaostaje za Pro linijom, i nedostaju mu karakteristike poput ovogodišnjeg čipseta, optičkog zum objektiva, autofokusa na ultra-širokokutnoj kameri, 120Hz ekrana visoke frekvencije koji dolazi sa Always-On opcijom, ili novog Action dugmeta. U zavisnosti od prioriteta, nedostatak nekih od ovih stvari može biti nešto što vam ne odgovara. Ali, baterija definitivno neće biti problem. 

iPhone 15 Plus je specifičan model, ali ako bismo morali da izdvojimo jednu ključnu karakteristiku – to bi bilo njegovo impresivno trajanje baterije

Ako uz sve to dodate da sada iPhone 15 serija ima USC-C punjač, možemo zaključiti da je Apple konačno ušao u igru sa Android modelima po pitanju baterije.

Xiaomi 14 Pro

Xiaomi 14 Pro dolazi s baterijom solidnog kapaciteta od 4880 mAh, koja omogućava autonomiju i do 2,5 dana umjerene upotrebe. Ovo je respektabilna vrijednost koja zadovoljava potrebe većine korisnika.

Xiaomi 14 Pro krasi trostruka Leica kamera

Posebno se ističe podrška za ultra brzo 120W žično punjenje koja nedostaje gore navedenim telefonima, uz koje se baterija napuni od 0 do 100% za samo 18 minuta. Moram priznati da je Xioami posljednjih godina prionir u segmentu brzog punjenja. Bežično punjenje je takođe impresivnih 50W.

Ovo Xiaomi 14 Pro čini jednim od premium telefona sa najboljom baterijom u 2024 godini.

Google Pixel 8 Pro

Pixel 8 Pro nadmašio Pixel 7 Pro po autonomiji, efikasnosti i punjenju, ali ukupna ocjena baterije i dalje nike da bude telefona sa najboljom baterijom. Trajanje baterije je malo više od 2 dana 55 sa umjerenom upotrebom telefona, što je malo iznad prosjeka. 

Google Pixel 8 Pro

Dobre performanse kod igranja igrica i gledanja video zapisa, ali ispod prosjeka kod ostalih aktivnosti. Slaba autonomija kod slušanja muzike.

Žično punjenje za 1 sat i 40 minuta do pune baterije, 30 minuta brže od Pixel 7 Pro ali i dalje sporije od prosjeka. Bežično punjenje za 2 sata i 34 minuta, nešto duže od drugih uređaja.

Slabija efikasnost punjenja i žično i bežično. Veća potrošnja od prosjeka, posebno kod strimovanja muzike i skrolovanja aplikacija.

Telefoni sa najboljom baterijom iz srednjeg ranga

Telefoni sa najboljom baterijom u najpopularnijem segmentu na tržištu – srednji rang, su ispred vas. 

Magic 5 Lite

Honor Magic5 Lite je telefon sa najboljom baterijom trenutno u 2024, sa snažnim rezultatima u autonomiji, punjenju i efikasnosti. 

Njegova autonomija je jedna od najboljih koju smo testirali do sada, sa više od 3 dana umjerene upotrebe. Autonomija pri intenzivnoj upotrebi je takođe impresivna, skoro 2 puna dana, što je među najboljim rezultatima koje smo ikada vidjeli. 

Honor Magic 5 Lite karakteristike: Baterija koja traje 2 dana

Testirajući sve slučajeve upotrebe posebno, Magic5 Lite je pokazao odličnu autonomiju, posebno kod strimovanja videa i igranja igara. Autonomija tokom testiranja na otvorenom je takođe bila odlična.

Iskustvo punjenja je prilično dobro, punjač od 40W je potpuno napunio bateriju za 1 sat i 50 minuta. Brzo punjenje od 10 minuta je obezbijedilo prosječno preko 10 sati autonomije.

U poređenju sa uređajima iz istog cjenovnog ranga, Honor Magic5 Lite je broj jedan sa najboljim rezultatom za trajanje baterije do sada. Ocjene autonomije i efikasnosti su odlične. Rezultat punjenja je takođe odličan sa 40W punjačem.

Ovdje se nalazi kompletna Honor Magic5 Lite recenzija

Oppo Reno8 5G

Oppo Reno8 5G je zaradio odličnu globalnu ocjenu zahvaljujući vrlo uravnoteženim performansama, što ga svrstava među telefone sa najboljom baterijom. Autonomija je pristojna tokom tipičnog scenarija korišćenja, uz veoma nisko pražnjenja tokom dana i noći. 

80W punjač je pružio odlične performanse punjenja, napunivši bateriju od 4500 mAh za samo 33 minuta prema DXOmark testu. Korisnici koji daju Reno8 5G brzo punjenje od 5 minuta mogu očekivati dodatnih prosječno 7 sati i 43 minuta autonomije. Osim brzog, punjenje je efikasno, dok je efikasnost adaptera prosječna.

Samsung Galaxy S23 FE

Samsung Galaxy S23 FE dolazi sa baterijom od 4500 mAh, što je 15% više od baterije u Galaxy S23. Testiranje baterije pokazuje da uređaj traje skoro 10,5 sati sa Adaptivnom brzinom osvežavanja ekrana omogućenom i skoro 11 sati sa Standardnom brzinom od 60 Hz.

Galaxy S23 FE dizajn

Adaptivna brzina osvežavanja od 120 Hz je iznenađujuće efikasna i koristi čak nešto manje energije od Galaxy S23 Ultra i Z Flip5. Sa nešto većom baterijom, S23 FE je trajaonešto više od 2 dana. 

Brzina punjenja je solidna – potrebno mu je nešto više od sat i po da se napuni sa 15W punjačem i manje od sat i 15 minuta sa 25W.

Generalno, preporučujemo korišćenje Adaptivne brzine osvežavanja za S23 FE jer pruža odličnu efikasnost uz glatku animaciju ekrana. Brzina punjenja je takođe vrlo dobra.

Xiaomi 12T Pro

Baterija Xiaomi 12T Pro je pokazala trajanje nešto više od 2 dana kod umjerenog korišćenja

Performanse punjenja su odlične zbog sjajnog 120W punjača, koji je napunio veliku bateriju od 5000 mAh za samo 27 minuta. Brzo punjenje od 5 minuta je dalo dodatnih 9 sati života telefonu.

Efikasnost punjenja je odlična, kao i efikasnost adaptera. Rezidualna potrošnja samog punjača je visoka, oko dva puta iznad prosjeka. U poređenju sa premium uređajima, globalna ocjena Xiaomi 12T Pro je odlična, zahvaljujući pristojnoj autonomiji i najboljoj ocjeni autonomije u pokretu u ovoj klasi.

Realme 11 Pro+

Realme 11 Pro+ je impresionirao svojom izdržljivošću baterije u testiranjima. Sa kapacitetom baterije od čak 5.000 mAh, ovaj telefon je u stanju da izdrži i do 16 sati upotrebe uz jedno punjenje.

To je zaista vrhunski rezultat koji će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Bez obzira da li volite da igrate igrice, gledate filmove ili samo pretražujete internet, nećete morati često da brinete o trajanju baterije.

Pored toga, i pored snažne baterije, Realme 11 Pro+ donosi i impresivne fotomogućnosti. Kamera od 108 MP pravi odlične fotografije, tako da će zadovoljiti i one koji vole da fotografišu svojim telefonom.

Ako tražite telefon sa dugim trajanjem baterije, snažnim performansama i odličnom kamerom, Realme 11 Pro+ je pravi izbor za vas jer ne morate potrošiti više od 450 EUR.

Jeftini telefoni sa najboljom baterijom 

Nerijetko najeftiniji telefoni imaju najbolju bateriju, a to je najčešće zbog dobro optimizovanog hradvera i softvera. U nastavku lista telefona sa najboljom baterijom u budžetskom rangu.

Dodatno, pogledajte najbolje telefone do 200 Eura.

Xiaomi Redmi Note 12

Performanse baterije Xiaomi Redmi Note 12 5G su odlične za niži rang telefona. Redmi Note 12 5G, opremljen novijom Snapdragon platformom, nadmašuje svog prethodnika Redmi Note 11, posebno u pogledu autonomije i efikasnosti, iako je baterija istog kapaciteta.

Xiaomi Redmi Note 12 5G specifikacije

Autonomija Redmi Note 12 5G je solidna, sa trajanjem baterije od više od 2,5 dana pri umjerenoj upotrebi. Rezultati testiranja pojedinačnih slučajeva upotrebe poput gledanja video zapisa, strimovanja muzike ili igranja igrica su takođe dobri. Autonomija u pokretu je pristojna ali nešto ispod prosjeka pri korišćenju navigacije.

Iskustvo punjenja je pomiješano. Vrijeme potrebno za potpuno punjenje baterije je brzo, 1 sat i 12 minuta, ali prosječna autonomija nakon brzog punjenja od 5 minuta je nešto ispod očekivanja.

Honor X9b

Baterija Honor X9b je pokazala izvanredne performanse autonomije i efikasnosti, nalazeći se među top 10 telefona za najniži rang. Opremljen snažnom baterijom od 5800 mAh, pružio je preko tri dana trajanja baterije pri umjerenoj upotrebi. 

Honor X9b karakteristike, novi telefon sa 108MP kamerom

Uređaj je pokazao odlične performanse baterije bilo da se koristi lagano ili intenzivno. Lagana upotreba je dala više od četiri i po dana, a intenzivna skoro dva dana autonomije.

Jedina oblast gdje je Honor X9b ispod prosjeka je performansa punjenja. Sa 35W punjačem, uređaju treba više od 2 sata da se potpuno napuni.

Pogledajte kompletne Honor X9b karakteristike.

Samsung Galaxy A34 5G

U testu autonomije pri tipičnoj upotrebi, baterija Galaxy A34 traje više od 2,5 dana. Rezultati DXOmark testova za specifične upotrebe nijesu toliko dobri ali ukupna autonomija ostaje iznad prosjeka.

Samsung A34

Vrijeme punjenja je duže od prosjeka, trebalo mu je 1 sat i 42 minute za potpuno punjenje što nije blizu nekih Xiaomi modela. 

Prosječna autonomija nakon brzog punjenja od 10 minuta je takođe ispod prosjeka. Bez obzira na to. Efikasnost punjenja je prosječna. 

U poređenju sa drugim uređajima iz istog cjenovnog ranga, Galaxy A34 5G je u sredini sa solidnom autonomijom ali punjenjem i efikasnošću nešto ispod prosjeka segmenta.

Kompletna Samsung A34 recenzija.