5 Galaxy S24 AI mogućnosti koje nema ni jedan drugi telefon

5 Galaxy S24 AI mogućnosti koje nema ni jedan drugi telefon

Kompanija Samsung je odlučila da novu 2024. godinu započne snažno predstavljajući svoju flagship Galaxy S24 seriju pametnih telefona. Pored vrhunskih hardverskih specifikacija i odličnog softvera, AI tehnologija je stavljena u prvi plan kod sva tri nova modela.

Ali šta zapravo znači kada se kaže da neki telefon ima “AI tehnologiju”? Koje su to konkretne AI funkcije koje će napraviti primjetnu razliku u načinu na koji koristite Galaxy S24 telefon? 

5 Galaxy AI mogućnosti

Ovo su 5 AI mogučnosti Galaxy S24 serije koje nama ni jedan telefon na tržištu, a promijeniće način na koji koristite telefone.

Google krug za pretragu

Ako ste ikada koristili Google Lens, onda znate koliko je moćno hvatanje nečega kamerom i lako dobijanje informacija o tome. Google funkcija Krug za pretragu podiže ovo iskustvo na viši nivo.

Jednostavno dugo pritisnite taster za početnu i zaokružite bilo šta na ekranu. Telefon će odmah pretražiti relevantan sadržaj na internetu, kao što je lokacija ili ime objekta koji ste označili. 

Circle search iliti krug pretraga na S24 Galaxy AI

Čak možete dobiti i prijedloge dodatnih AI generisanih sadržaja vezanih za ono što ste pretraživali, kao što je planiranje putovanja u grad koji ste pretražili.

Pročitaj: 6 nevjerovatnih mogućnosti Galaxy S24 Ultra

Pomoć za transkript

Snimanje sastanaka i intervjua danas je lako, ali analiza audio zapisa i dalje može biti izazov. Umjesto korištenja trećih aplikacija, Samsung sada ima ugrađene alate za transkripciju u svojoj aplikaciji Voice Recorder.

Nakon snimanja, dobićete kompletan tekstualni zapis razgovora. Onda možete napraviti rezime, prevesti transkript ili ga izvesti u Notes aplikaciju.

Simultano prevođenje za pozive

Da li ste ikada razgovarali telefonom s nekim ko ne govori vaš jezik? Novi Live Translate prevodi u realnom vremenu ono što čujete tokom poziva i prenosi vam direktno na uvo. Čak i ako sagovornik nema Galaxy S24 telefon, on će čuti prevod na svom jeziku. Prevođenje se dešava offline, direktno na vašem telefonu.

Chat Assist

Mnogi korisnici Galaxy telefona koriste Gboard tastaturu, ali sada imate jak razlog da koristite Samsung tastaturu koja dolazi uz telefon. Ona sadrži Chat Assist alatke za poboljšanu pisanu komunikaciju.

Možete podesiti ton teksta, napraviti rezime dokumenta, prevesti tekst – sve to direktno u okviru Samsung tastature.

Unaprijeđeno foto uređivanje

Samsung telefoni od ranije imaju moćne alate za obradu fotografija, ali AI unapređenja podižu mogućnosti na viši nivo. Aplikacija Gallery sada daje bolje prijedloge prilikom uređivanja, kao što je dodavanje efekata portreta ili uklanjanje nepoželjnih objekata.

Posve nova mogućnost je Generative Editor koji pomoću AI tehnologije popunjava praznine nastale prilikom izrezivanja ili rotiranja fotografije. Za video zapise tu je i Instant slow-mo opcija za povećanje broja frejmova nakon snimanja.

Iako Galaxy S24 serija donosi i druge unaprjeđenja, upravo AI funkcije su ono što će korisnicima promijeniti način upotrebe ovog vrhunskog telefona. Sva tri modela dolaze i sa 7 godina ažuriranja softvera, što je takođe velika prednost.

Povezano: