Objavljena Samsung Galaxy S24 serija

Objavljena Samsung Galaxy S24 serija: sve što trebate da znate

Samsung je upravo objavio svoju najnoviju seriju flagship telefona – Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra. U nastavku pogledajte koje novitete donesi nova Galaxy S24 serija.

Nova Galaxy S24 serija

Galaxy S24 serija donosi niz poboljšanja u odnosu na prošlogodišnji S23, uključujući brže procesore, bolje kamere, veće baterije, čak 7 godina sigurnosnih ažuriranja i uzbudljive nove Galaxy AI mogućnosti.

Sva tri telefona pokreće Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy čipset, iako će neka tržišta i dalje dobiti Samsung Exynos 2400, a ovdje mislimo na naše tržište.

Najuzbudljivija novost je vjerovatno bogat skup AI funkcionalnosti, dostupnih na svim modelima. Ovo uključuje stvari poput prevođenja poziva u realnom vremenu, inteligentnih odgovora u Android Autu, novog načina korišćenja Google pretrage i mnogo više.

Pročitaj više: 5 Galaxy S24 AI specifikacija koje nema ni jedan drugi telefon

Samsung Galaxy S24

Osnovni S24 dolazi s 6,2-inčnim FHD+ AMOLED ekranom, čime ostaje jedan od kompaktnijih high-end modela na tržištu. Podiže ljestvicu s 120Hz osvježavanjem i LTPO tehnologijom za maksimalnu učinkovitost.

Samsung Galaxy S24

Sistem kamera se sastoji od glavne 50MP kamere, 12MP ultrawide i 10MP telefoto sezorom s 3x optičkim zumom. Prednja kamera je sada dobila rezoluciju od 12MP. Snaga dolazi od Snapdragona 8 Gen 3 za Galaxy čipset, uz 8 GB RAM-a i 128/256/512 GB skladišta.

Baterija od 4000 mAh je nešto razočaravajuća, a maksimalno punjenje od 25W prilično sporo po današnjim standardima. Bežično i reverzibilno bežično punjenje su prisutni. S24 je idealan izbor za one kojima ne treba najveći ekran.

Samsung Galaxy S24+

Galaxy S24+ uveliko slijedi karakteristike osnovnog modela, ali s većim 6,7 inčnim QHD+ ekranom koji izgleda fenomenalno. Osvježenje od 120Hz i LTPO tehnologija osiguravaju rad čak i pri nižim rezolucijama radi uštede baterije.

Povećana je i memorija na 12 GB RAM-a te 256/512 GB prostora za memoriju. Baterija od 4900 mAh bi trebala izdržati cijeli dan, a dobili ste i nešto brže 45W punjenje. 

Samsung Galaxy S24 plus

S24+ je idealan ako vam treba veliki ekran bez ogromnih dimenzija Ultra modela.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Sada dolazimo do zvijezde S24 serije. Galaxy S24 Ultra je pravi zvijer, s ogromnim 6,8-inčnim QHD+ ekranom i do 12 GB RAM-a te 1 TB memorije. Ovo je telefon za krajnje zahtjevne korisnike koji žele sve najbolje što tehnološka kuhinja može ponuditi iz Samsunga

Njegov 4x zoom senzor pružaju nevjerovatnu fleksibilnost fotografisanja. Poboljšana je i izdržljivost pomoću titanskog kućišta i zaštite Gorilla Glass Armor Victus 2. Pročitaj detaljnije: 6 nevjerovatnih mogućnosti koje ima Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra

Jedinstvene funkcije poput S Pena, WiFi 6E i UWB povezivosti zaokružuju paket.

S24 Ultra predstavlja vrhunac mobilnih performansi. Ako vam je novac nevažan, ovo je trenutno najbolji telefon koji možete kupiti.

Povezano:

Ostalo iz Samsunga: