Google omogućio transfer eSIM broja na drugi Andorid uređaj

Google omogućio transfer eSIM broja na drugi Andorid uređaj

Google je tiho napravio veliki korak naprijed u svijetu mobilne povezivosti sa svojim novim alatom za prenos eSIM-a. Ova inovacija, koja je prvi put najavljena na MWC 2023, nesumnjivo će obradovati korisnike mobilnih telefona koji koriste eSIM kartice.

Transfer eSIM broja na drugi Andorid uređaj

Korisnici koji su se oslanjali na eSIM tehnologiju suočavali su se s ograničenjima u pogledu prenosa njihovih eSIM profila između uređaja različitih proizvođača. Primjera, Samsungova inicijativa u ovom području, koja je započela sa One UI 5.1, omogućila je prenos eSIM-a samo unutar Galaxy ekosistema. 

Međutim, novi update, One UI 6.1, nagovijestio je proširenje kompatibilnosti na uređaje izvan Galaxy serije.

Sada, sa Googleovim alatom, granice su još više proširene. Ovaj alat omogućava lako prenošenje eSIM profila između bilo kojih Android uređaja, nevezano za marku ili model. Ovo je posebno značajno za tehnološke entuzijaste koji često mijenjaju uređaje ili traže maksimalnu fleksibilnost i povezivost.

Prema informacija koja je podijelio portal Androdi Authority, izgleda da je funkcionalnost alata ograničena na eSIM profile povezane sa T-Mobile mrežom u SAD-u, što ukazuje na potencijal za daljnje proširenje i integraciju sa drugim mrežama. Ovo je važan korak ka budućnosti u kojoj će digitalne SIM kartice postati standard.

Pročitaj više: Šta je eSIM?

Fleksibilna mobilna povezivost je budućnost

Ovaj napredak u eSIM tehnologiji odražava se u trendu prema većoj mobilnoj fleksibilnosti i jednostavnosti. Za one koji prate tehnološke trendove, ova novost predstavlja značajnu promjenu u načinu na koji interagiramo s našim mobilnim uređajima. 

Prelazak na novi uređaj postaje sve brži i efikasniji, što je naročito važno u svijetu gdje tehnološki napredak ne pokazuje znakove usporavanja. Googleov alat za prenos eSIM-a nije samo još jedna novost u nizu, već ključni korak prema budućnosti gdje je mobilna povezivost neograničena i prilagodljiva individualnim potrebama korisnika.