Najnoviji Samsung telefon koji će se prodavati mnogo više od ostalih

Lansiranje Galaxy S23 serije je nešto što su milioni ljudi čekali, iako je curenje u velikoj mjeri učinilo Samsungov Unpacked događaj ništavnim jer svi već znaju šta mogu da očekuju od novih telefona.

Naravno, to ne znači da će svi kupiti pametni telefon Galaxy S23 serije. Galaxy A serija je i dalje popularna i bez sumnje će se prodavati mnogo više u 2023. godini. A jedan od nadolazećih uređaja serije A koji bi mogao da bude ogroman uspeh, Galaxy A14 i Galaxy A24, otkriveni uoči svog zvaničnog objavljivanja u svom sjaju zahvaljujući procurelim renderima.

Ovi renderi prikazuju uređaj sa strane, pozadi i naprijed, a prva stvar koju ćete vjerovatno primijetiti (barem ako pratite mobilnu industriju i sva curenja informacija koja su se dešavala) je da A24 izgleda prilično slično Galaxy S23 ili Galaxy S23+ sa zadnje strane. Dio toga se svodi na one pojedinačne prstenove zadnje kamere, što je tema dizajna koju je Samsung ove godine usvojio za sve uređaje.

Prednja strana će, međutim, vjerovatno odati činjenicu da je to telefon srednjeg ranga koji gledamo, zbog zareza u obliku kapljice vode. Ovo poslednje je nešto za šta se nadamo da bi se Samsung već pozabavio, ali jasno je da to nije uradio.

Specifikacije možda neće biti previše impresivne. Galaxy A24 navodno pokreće MediaTek Helio G99 čip, 6.4-inčni AMOLED ekran, najmanje 4 giga RAM-a i Android 13.

Glasine kažu da zadnje kamere uključuju glavnu kameru od 50MP, ultra-široku kameru od 5MP i makro kameru od 2MP, dok bi kamera od 13MP bila za snimanje selfija. Što se kapaciteta baterije tiče, on bi mogao biti 4.000 mAh ili 5.000 mAh. U oba slučaja, punjenje bi trebalo da bude brzo jer se kaže da A24 podržava punjenje od 25W.