Oppo Find X7 Pro kamera

Oppo Find X7 Pro telefon sa najboljom kamerom u 2024

Već neko vrijeme Samsung dominira tržištem flagship telefona u segmentu kamera, nudeći neke od najimpresivnijih modela iz godine u godinu. Posebno, njihovi “Ultra” modeli su postavljali standarde po pitanju fotoografskih mogućnosti.

Međutim, 2024. bi mogla donijeti velike promjene. Oppo priprema svoj novi Find X7 Pro model koji bi mogao da parira čak i najnovijem Galaxy S24 Ultra telefonu.

Find X7 Pro dolazi sa četvorostrukom kamerom

Prema najnovijim glasinama, Find X7 Pro će imati četiri kamere od 50MP – glavnu, ultra-široku i dvije periskopske za zum.

Jedna periskopska kamera nudi 2.7x optički zum dok druga ide do 6x.

Ovo bi bio ogroman skok u odnosu na trenutne modele. Većina telefona nude hybridni zum koji kombinuje optički i digitalni, što vodi ka gubitku kvaliteta. Sa dvije posebne periskopske kamere, Find X7 Pro bi mogao da obezbijedi oštre slike čak i na većem zumiranju.

Jednoinčni senzor za vrhunsku kvalitet slike

Još jedna velika novost je jednoinčni senzor koji će imati glavna kamera. Ovo je daleko veći senzor od onog u Galaxy S23 Ultra i iPhone 15 Pro modele, što znači da može da uhvati više svjetlosti i detalja.

Rezultat bi trebali biti zapanjujući pejzaži, portreti i noćne fotografije. Čak i u lošim svjetlosnim uslovima, Find X7 Pro bi mogao da parira i nadmaši konkurenciju.

Biće zanimljivo vidjeti kako će se ove specifikacije prevesti u stvarni učinak kamere kada telefon izađe. Ako glasine budu tačne, Oppo Find X7 Pro bi definitivno mogao da bude glavni pretendent za najbolju kameru na tržištu.

Najnovije vijesti: