Novi logo za HyperOS za međunarodno tržište

Xiaomi predstavio novi logo za HyperOS

U nedavnom razvoju, Xiaomi HyperOS, prilagođeni operativni sistem koji je debitovao sa Xiaomi 14 serijom u Kini, sprema se za globalnu dostupnost.

Izvršni direktor Lei Jun je predstavio novi logo HyperOS za internacionalnu verziju, u skladu sa očekivanjima da će biti lansiran u prvom kvartalu 2024 godine. Redizajnirani operativni sistem će biti kompatibilan sa širokim spektrom uređaja, premašujući brojku od 100 modela. Ovdje pogledajte koji će prvi telefoni dobiti Xiaomi HyperOS.

Kineski korisnici već su doživjeli poboljšanja koja je donijela Xiaomi HyperOS, a sada se i međunarodni korisnici mogu nadati globalnom lansiranju u prvom kvartalu 2024. Lei Jun se obratio putem Twittera kako bi predstavio novi logo, opisujući ga kao “galaksiju tačaka” koje se vrte zajedno, simbolizujući ideje i povezanost u digitalnom svemiru. On ističe da, poput zvijezda u stvarnom svemiru, ljudi i uređaji unutar matrice tačaka slobodno teku i povezuju se besprijekorno u svijetu HyperOS.

Prema informacijama sa Xiaomiui.net, pouzdanog izvora za informacije o Xiaomi telefonima, HyperOS će biti kompatibilan sa preko 100 uređaja. Među njima se ističu Redmi K40 serija, Poco F3 lineup, i Xiaomi 10 serija pametnih telefona. Ažuriranu listu kompatibilnih uređaja možete pronaći na Xiaomiui-jevom sajtu.

Xiaomi je već potvrdio osam uređaja za globalno lansiranje HyperOS, a to uključuje Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi 13, Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra i Xiaomi Pad 6.

Globalno lansiranje i povećana kompatibilnost uređaja predstavljaju značajan korak za Xiaomi u pružanju korisnicima još jednostavnijeg i bogatijeg iskustva.