Prvi telefoni koji dobijaju Xiaomi HyperOS

Ovo su prvi telefoni koji će dobiti Xiaomi HyperOS

Xiaomi je nedavno najavio da će ukinuti MIUI i premjestiti svoje Android uređaje na novi, praktično identičan Android skin pod nazivom HyperOS. Ubrzo kreće globalno ažuriranje Xiami telefona i kompanija potvrđuje početni plan telefona koji će prvi dobiti HyperOS.

U objavi na društvenoj mreži X, Xiaomi potvrđuje da se HyperOS sada pokreće za odabrane pametne telefone i tablete koji se prodaju na globalnom tržištu. Ažuriranje stiže kao tipični Android OTA i zamjenjuje MIUI sa novijim HyperOS-om.

Pročitaj ovo: Xiaomi predstavio novi logo za HyperOS

Prvi telefoni koji će dobiti HyperOS

Iako će ovo ažuriranje vremenom biti usmjereno na više uređaja, uključujući i one u brendu Poco, Xiaomi kaže da će prvih osam u redu biti sljedeći:

Svi ovi uređaji mogu očekivati ažuriranja tokom prvog kvartala 2024. godine, a još ih očekuje sljedeće godine. Xiaomi kaže da će ažuriranja biti objavljena na bazi serije.

Šta je HyperoS?

HyperOS je novi operativni sistem kompanije Xiaomi koji ima novi korisnički interfejs, refaktoriranje niskog nivoa, inteligentno povezivanje, vještačku inteligenciju i pojačane sigurnosne enkripcije.

Dizajniran da objedini sve Xiaomi uređaje u jedan integrisani sistem, sa fokusom na preuređivanje niskog nivoa. Prema informacijama iz Xiaomi, instalacija HyperOS je lakša od MIUI za oko 5GB.

Ostalo iz Xiaomi: