Honor otkrio detalje novog flagšipa Magic6

Honor otkrio revolucionarne karakteristike novog flagšip modela Magic6 

HONOR, globalni tehnološki brend, objavio je krajem oktobra značajnu najavu na Snapdragon Summitu 2023, otkrivajući da će njegov dugo očekivani HONOR Magic6 pokretati vrhunska mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3.

Magic6 će korsitit LLM

Saradnja između HONOR-a i Qualcomm Technologies je postavljena da redefiniše iskustvo pametnog telefona, sa modelom velikog jezika na uređaju (LLM) sa veličinom parametara od sedam milijardi.

Ovaj proboj u LLM na uređaju, za razliku od tradicionalnih modela zasnovanih na cloud, označava veliki skok u pružanju personalizovanih usluga prilagođenih individualnim potrebama korisnika uz davanje prioriteta performansama, efikasnosti i privatnosti korisnika. 

Zajednički napori HONOR-a i Qualcomm Technologies-a rezultirali su optimizacijama koje osiguravaju efektivno korištenje LLM-a bez ugrožavanja energetske efikasnosti ili sigurnosti podataka.

George Zhao, izvršni direktor Honora., naglasio je posvećenost brenda inovacijama, rekavši: “U HONOR-u smo posvećeni pomicanju granica inovacija i stvaranju inteligentnijeg i intuitivnijeg korisničkog iskustva. Oduševljeni smo što sarađujemo sa Qualcomm Technologies, koji dijele našu viziju da težimo izvrsnosti usmjerenoj na čovjeka.”

Pročitaj više: Najbolji Honor telefoni

Magic6 i AI

Na Snapdragon Summit 2023 predstavljeno je nekoliko poboljšanih funkcija MagicRing povezivanja, demonstrirajući napore saradnje između HONOR-a i Qualcomm Technologies. Karakteristike uključuju Magic Capsule, multimodalnu interakciju zasnovanu na praćenju očiju i tri ključna elementa MagicRinga: povezana kamera, povezani ulaz i dijeljenje ekrana na više uređaja.

HONOR je takođe predstavio demo video stvaranja AI tokom događaja, ilustrujući potencijal njegovih AI mogućnosti. Korisnici mogu iskoristiti pametni glasovni asistent na uređaju YOYO za jednostavno kreiranje kratkih videozapisa, koji sadrže personalizirane upite i opcije prilagođavanja za šablone, teme i muziku.

Uz mobilnu platformu Snapdragon 8 Gen 3 i LLM na uređaju, HONOR Magic6 ima za cilj da uvede novu eru generativne AI, obećavajući inteligentno, personalizirano i besprijekorno korisničko iskustvo. 

HONOR-ova posvećenost otvorenoj saradnji i kontinuiranim inovacijama pozicionira brend kao ključnog igrača u oblikovanju budućnosti AI tehnologije na uređaju. 

Kako industrija željno iščekuje izlazak HONOR Magic6, jasno je da HONOR ima misiju da doprinese inteligentnoj budućnosti obogaćenoj inovacijama usmjerenim na čovjeka.