Objavljene fotografije i specifikacije Honor 100

Procurele fotografije i specifikacije Honor 100

Honor je predstavio svoju dugo očekivanu seriju Honor 100, koja je zakazana za službeno predstavljanje 23. novembra. Serija će uključivati Honor 100 i Honor 100 Pro, sa značajnim razlikama u njihovoj estetici dizajna. 

Otkrića, uključujući slike iz stvarnog života, bacaju svjetlo na vizualne razlike između dva modela, posebno naglašavajući jedinstvene elemente dizajna Pro modela.

Elementi dizajna Honor 100 i Honor 100 Pro

Honor 100 i Honor 100 Pro će pokazati različite elemente dizajna. Honor 100 ima tri opcije boja: crnu, bijelu i gradijentnu završnu obradu. Njena kamera ima klasičan pravougaoni oblik, sa elegantnom polukružnom ukrasnom trakom. U sredini su smještene dvije kamere.

Dizajn Honor 100 i Honor 100 Pro

Nasuprot tome, Honor 100 Pro uvodi četiri varijante boja, uključujući klasičnu crnu i bijelu, zajedno s dvije dvotonske opcije u cijan i ljubičastoj. Ono što izdvaja Pro model je njegova inovativna upotreba materijala na zadnjoj ploči. 

Uključuje patchwork od stakla i obične kože kao što možete vidjeti na slikama. Ovaj nekonvencionalni pristup predstavlja izazov za proizvodnju, ali dodaje dašak sofisticiranosti uređaju.

Pročitaj više: Najbolji Honor telefoni

Kamere

Modul kamere na Honor 100 Pro odstupa od tradicionalnog dizajna, sa oblikom inspirisanim konceptom Möbiusovog prstena. Uprkos svom naizgled neurednom izgledu, Möbiusov prsten predstavlja beskonačnu petlju, dodajući sloj simbolike estetici telefona. 

Nakon detaljnijeg pregleda, Honor 100 Pro prikazuje tri kamere na zadnjoj strani, sa značajnom glavnom kamerom od 50 megapiksela, dopunjenom OIS-om (optička stabilizacija slike) za poboljšane mogućnosti fotografisanja.

Baterija

I standardni i Pro model će podržavati brzo punjenje od 100 W, sposobno da napuni bateriju sa nule na 50% za samo 10 minuta. To bi moglo značiti vrijeme punog punjenja od manje od 25 minuta za bateriju od 5000 mAh.

Standardni Honor 100 bi trebao imati bateriju od 4800 mAh, dok bi Honor 100 Pro više klase mogao imati veću ćeliju od 5000 mAh. Ovi kapaciteti bi trebali isporučiti više od jednog dana korištenja sa jednim punjenjem.

Poređenja radi, prethodni Honor 90 imao je bateriju od 4800 mAh sa brzim punjenjem od 66W. Dakle, serija 100 predstavlja značajnu nadogradnju u brzinama punjenja i veličini baterije.

Brže punjenje može se pripisati tehnologiji dual-cell koja dijeli bateriju na dvije ćelije od 2500 mAh. Svaka ćelija se može puniti do 100W, što omogućava nevjerovatne brzine punjenja.

Ključne specifikacije Honor 100 serije su procurile prije lansiranja

Postoje i spekulacije da bi uz ove modele mogla biti predstavljena Honor 100 GT varijanta. Uoči lansiranja, popularna digitalna stanica za ćaskanje objavila je neke ključne specifikacije ove serije.

Prema DCS-u, Honor 100 serija će imati 1.5K Oasis ekran za zaštitu očiju, koji ima naprednu tehnologiju zatamnjivanja očiju od 3840Hz PWM, koja ima za cilj smanjenje naprezanja očiju. Serija također standardizira mogućnost punjenja od 100 W na svim modelima.

Standardna verzija Honor 100 serije navodno je prva koja je globalno predstavila Qualcommovu Snapdragon 7 Gen 3 mobilnu platformu. Čipset će imati jezgro visokih performansi na 2.63GHz, tri jezgra performansi na 2.40GHz i četiri energetski efikasna jezgra na 1.80GHz.

Dopunjen Adreno 720 GPU-om, očekuje se da će Snapdragon 7 Gen 3 donijeti značajna poboljšanja performansi, nadovezujući se na uspjeh svog prethodnika, Snapdragon 7 Gen 2.

Pročitaj više: Da li Honor telefoni imaju Google aplikacije?

U međuvremenu, kaže se da je vrhunska varijanta, vjerovatno nazvana Honor 100 Pro, opremljena mobilnom platformom Snapdragon 8 Gen 2. Lansiran krajem 2022. godine, ovaj čipset je ove godine bio popularan izbor među vodećim pametnim telefonima, cijenjenim zbog svojih robusnih performansi.

Izvor: gizmochina.com